Dorpsgenoten Plezier doen

Fietsmaatje duofiets worden ?

U voelt zich betrokken bij het welzijn van dorpsgenoten met een beperking.

Met de duofiets kunnen mensen met een beperking, ouderen of personen die in een sociaal isolement zijn geraakt, samen met een vrijwilliger fietsen. Zij mogen gratis gebruik maken van de fiets. De duofiets is met name genieten door het naast elkaar te kunnen zitten. Al naar gelang de behoefte kan men de trapondersteuning instellen. Veiligheid is erg belangrijk, daarom kan ondersteuning en hulp voor het fietsmaatje.

 Moment van ontspanning

Het fietsen is voor de gasten een moment van ontspanning. Ze genieten van buiten zijn en nieuwe plekken ontdekken. Ze komen in omgevingen waar ze anders niet zouden komen.  Het betekent dat hun leefwereld groter wordt. De route kan men volgen door een keuze uit de routemap en zijn uitvoerig beschreven. Concreet levert het op dat dorpsgenoten genieten en daardoor wellicht beter in hun vel zitten.

Een dorpsgenoot wilt graag met u gaan fietsen

Iemand uit het netwerk van de dorpsgenoot, of hij / zij regelt dat zelf, door via de website www.oogcafedruten.nl de duofiets te reserveren. Vervolgens kunt u als fietsmaatje gebruik maken van de duofiets als deze beschikbaar is.

 Hoe werkt het

U als fietsmaatje krijgt een uitleg over het gebruik van de duofiets en met aansluitend dan een proefrit maken. De duofiets met elektrische trapondersteuning heeft een accu met bereik van ongeveer 50 km. Heeft u vragen over de standplaats en bereikbaarheid van de fiets dan kan de betreffende dorpscoördinator u behulpzaam zijn.

 Wat is de vrijwilligershulp

De agenda beheerders duofiets lenen is op zoek naar fietsmaatjes m/v in ieder kerkdorp van de Gemeente Druten als kernbelang er voor elkaar zijn want dat geeft voldoening.

OogCafé Druten werkt bij voorkeur samen met vrijwilligers die gebruik willen maken van de vrijwilligersovereenkomst welzijnsorganisatie MeerVoormekaar Druten-Wijchen.  Daardoor is er voor de vrijwilliger een extra dekking aansprakelijkheid verzekering, eventueel mogelijk middels tussenkomst van de Gemeente Druten, indien de eigen aansprakelijkheid verzekering daar niet in voorziet. Elk einde jaar is er een vrijwilligersbijeenkomst elkaar ontmoeten met attentie als beloning bewezen diensten.

 Interesse ?  

 Laat van U horen, want wij wachten op U !

Meer weten of wilt u nadere informatie over deze leuke vrijwilliger hulp, dat kan door even contact opnemen met Harry van Deelen, bel mobiel 06-10250015 of even een bericht met mail duofiets@oogcafedruten.nl    Hij staat u graag te woord.

 

 

Vacature Dorpscoördinator

(Versie 20220303)

Voor wie is de duofiets

Voor inwoners in de vijf kerkdorpen van de Gemeente Druten  (Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk) is het lenen mogelijk van een duofiets met elektrische trapondersteuning !

Met deze duofiets kunnen mensen met een beperking en senioren of personen die mogelijk in een sociaal isolement zijn geraakt, samen met een vrijwilliger fietsen. Zij mogen geheel gratis gebruik maken van de duofiets, maar dat kan ook voor inwoners met een migratieachtergrond.

Wat is de vacature

De stuurgroep duofiets lenen is op zoek naar een dorpscoördinator m/v voor de duofiets lenen. In ieder kerkdorp van de Gemeente Druten is als kernbelang een dorpscoördinator actief.

 OogCafé Druten werkt bij voorkeur samen met vrijwilligers die gebruik willen maken van een vrijwilligersovereenkomst welzijnsorganisatie MeerVoormekaar Druten-Wijchen. Daardoor is er voor de vrijwilliger een extra dekking WA verzekering, eventueel mogelijk middels tussenkomst van de Gemeente Druten, indien de eigen WA verzekering daar niet in voorziet. Elk einde jaar is er een vrijwilligersbijeenkomst elkaar ontmoeten met attentie als beloning bewezen diensten.

 Wat is uw voldoening :

Door welzijn affiniteit voor dorpsgenoten:

  • Hij of zij draagt zorg voor het inwerken en begeleiden van fietsmaatjes.
  • Draagt zorg voor het contact met de gebruikers van de duofiets.
  • Koppelt deze indien gewenst de duofiets gast aan een fietsmaatje
  • Geeft informatie over de standplaats van de fiets
  • Informeert over het gebruik van de fiets.
  • Regelt het laden van de accu.

 

De dorpscoördinator is eerste aanspreekpunt voor de plaatselijke gebruikers:

  • Fietsmaatje
  • Gast duofiets als bijrijder
  • Reserveerder duofiets

 Wat is de ondersteuning :

Hij of zij is contactpersoon indien gewenst voor overleg met:

  • Gemeente-coördinator
  • Agenda beheerder
  • Technisch beheerder

Wat kan er aan begeleiding :

Voor de dorpscoördinator en enkele fietsmaatjes is er een workshop bedienen en besturen duofiets met elektrische trapondersteuning in het vooruitzicht. Daarna kunnen ze toekomstige  bestuurders een instructie over het gebruik van de duofiets geven met aansluitend een proefrit.

Interesse ?  

Meldt u aan want wij wachten op U !

Aanmelden of wilt u nadere informatie over deze leuke vrijwilligersfunctie, dat kan door even contact opnemen met Harry van Deelen, mobiel 06-10250015 of mail duofiets@oogcafedruten.nl

-- --